PT Roger Andre Raknes

RImelig fornøyd, og etter å ha innvestert i noen vektskiver og stang kunne jeg nå begnne treningen. Det fungerte som det skulle men  nå var det allerede gjort. Kretative ideer strømmet i hodet og jeg ville ha mere. Hva mere trenger jeg? Jeg begynte å se for meg aparatene på jobb, skrapet sammen alt jeg fant av plank og tegnet blueprints inni hodet.

Det første steget var jo enkelt, noen gjerdestolper godt slått 75cm ned i bakken og det måtte holde. 30mm hull til de stålrørene jeg hadde fått gratis og vips så var det nye stativet et faktum. Men det stoppet ille der

Jeg som er avhengig av sterke kjernemuskler med tanke på mine sykdommer samt i kajakkpadling begynte så på en skråbenk for situps. men en benk tok mye plass så det endte med platen, to store kroker slik at jeg kunne feste den hvor jeg ville rundt omkring på plassen eller i mitt nylig ferdige treningsrom inne.

Fra drøm til virkelighet, med rester og gjenbruk...


og til en prislapp på rundt 3000,-

(utenom vektskiver, vektstang m.m.)

Hulk1Parken

Tanken var der i noen år, å bygge et dips og pull-up stativ men det ble bare med tanken. Det som ble en hundegård med kunstgress hadde en liten baktanke for å bygge et slikt stativ. Tiden gikk og det havnet bare lengre og lengre bak i glemmeboka. Helt til i år, Korona pandemien stoppet landet, jeg ble peritert og panikken begynte å vise tendenser. Hvordan skulle jeg få trent ordentlig jeg som er avhengig av trening for å kunne fungere i hverdagen, hvodan skulle jeg klare holde formen mot fintness konurranse til høsten? Det minste jeg MÅTTE gjøre var å få opp det stativet jeg lenge hadde tenkt på. og kanskje en benk og noen maualer? Noe måtte jeg gjøre, og også før den lange prosessen jeg har hatt med å komme meg dit jeg er i dag som dere kan lese mer om i min historie.  Jeg begynte prosessen og etter kort tid var stativet på plass. Men kreativen i mitt ADHD hode klarte ikke å stoppe der, dette var alt for enkelt å lage til å stoppe der.


Og så var jeg i gang, og med materiale liggende rundt, gjennbruk av gamle terassefjøler, stålrør jeg hadde fått fra et firma som hadde avskjær liggende... trolig Norges billigste utepark, med fullverdig treningsstudio muligheter.

Plank for plank, ingen ferdig tegning, kunn en håndsag og øyemål. Det ene aparatet etter det andre dukket opp ferdig etter å ha "designe" de etter hvert som jeg kappet neste føl. Knebøy rack, benkpress rack, tåhev maskin, leg eqxtension.... det ene aparatet etter det andre ble ferdige. INvesterte i vajer og trinser og plutselig hadde jeg Sittende roing, kabelnedtrekk og alle de muligheter kabelmaskin gir. Jeg begynte  bli veldig stolt av alt jeg hadde fått til og nå var det på tide å gjøre det litt "penere". Alle apparater ble trukket opp med robust værbestandig vanntett skinn etterligning, jeg sydde treningsmatter, polstrede benkplater og seteplater. OG SÅ KOM DET PLUTSELIG SNØ!!! Hva gjør jeg nå?

Et superbillig partytelt til 499,- på 3x6 meter ble redningen. Da hadde jeg plitselig en mal til å bygge rundt, eller bytte ut deler på. den dårlige rammen ble byttet ut med stålrør, topprammen ble treverk, kraftig presenning vegger som var avtakbar og opprullbar hvis finværet kom tilbake. Og en del andre krative løsninger.


Da jeg var ferdig sto jeg å lo for meg selv... "jeg har jo faktisk nå også et utendørs innegym" :) Det ble montert utelys, høytalere for musikk og vannkokeren er blitt afst innventar for en god kopp kaffe både før og etter trening.

Så nå står jeg her, med en utendørs innepark, eller innendørs utepark. same same...


Og etter å ha publisert den på sosiale media ble det fort oppsikt, bl.a ble jeg kontaktet av et stort firma i USA som gjør repotasjoer på hjemmetreningsløsninger som vil ha repotasje om det jeg har laget, folk begynte å kopiere de enkle løsningene og ble motivert til å bygge enkle ting selv.


Takket være Korona fikke jeg endelig realisere planene mine, takket vær ADHD stoppet jeg ikke når jeg først begynte, og takket være et liv hvor jeg alltid har måttet lage ting jeg hadde lyst på fremfor å kjøpe de på grunn av dårlig råd har jeg nå AKKURAT det jeg trenger, og når jeg trenger det :)

Presentasjon av parken på Youtube (på engelsk... kind of ;) )


VIKTIG

Personlig Trening og Motivasjon er en ressurs til bedre helse, og ikke en fasit eller en medisin på å bli frisk. Har du diagnoserte helseårsaker er det viktig at man fortsatt har dialog med autorisert helsevesen, lege, terapauter osv. og følger de medisinske retningslinjer de har tilrettelagt.