PT Roger Andre Raknes
Rema 1000 gjorde det mulig

Trodde alt håp var ute, men min lokale 

Rema 1000 gjorde det mulig..!

Veien til NM i Fitness 2020

"Etter  førsteplass i Sandefjord Open og andreplass i Oslo Grand Prix 2018 sto NM for tur samme høst.

Men så kom skader, jobb og utadnning og krevde sin plass.


Nå, to år senere var det klart for comeback... lenge så det mørkt ut men så ble det lys i tunellen.."


Jeg blir hverken mett eller får nok næring av flotte treningklær, kjente merkevarer, energidrikker og kult treningutsyr... selv om det ser jo bra ut på sosiale media og gir en for for status. Men det gjør meg hverken sterkere eller i bedre form


I fitness konkurranse sammenheng og mye ellers er det stor fokus på å komme seg gjennom konkurransetiden økonomisk. Heldig vis finnes det en del muligheter for sponsorer. Problemet er ofre at man ikke selekterer sponsorer ut fra behov, og heller ut fra produktets popularitet og verdier.


Er det noe som virkelig koster i denne idretten så er det MAT! Å ha tilgang til sponsorprodukter som f.eks kosttilskudd er i mine øyne helt uvestentlig hvis jeg ikke først og fremst har maten jeg trenger. Kosttilskudd alene gjør meg hverken sterkere, i bedre form eller gir meg overskudd hvis jeg ikke har riktig mat som grunnlag. Faktisk, hvis man gjør ting riktig og velger riktig mat er kosttilskudd nesten overflødig.

Andre ting som også koster er selve idretten. Det koster penger å være medlem av Fitnessforbundet, det koster penger å reise til og fra konkurranser og ikke minst det koser å overnatte.


Og hverken kosttilskudd eller kule reningsmerker gjør disse kostnadene noe enklere. Ja, man sparer penger på å kjøpe klær og kosttilskudd, men hvor mye fancy klær trenger man egentlig for å trene mot en konkurranse?Etter å i to år tidligere måtte ha droppet fitnesskonkurranser på grunn av jobb, utanning, skade osv var målet i år å endelig komme meg på scenen igjen. Alt lå til rette for at i år skulle bli året.


Men helt ut av ingen ting kom Korona pandemien, permisjonsbrevet lå i postkassen og plutselig var man nesten uten inntekt i mange måneder.

I ren fortvilelse så jeg hele konkurransemuligheten som "skrinlagt". Hvordan skulle jeg nå klare å komme meg til NM 2020? Med økonomi knapt nok til et måltid eller to om dagen over lengre tid begyne å bekymre meg og jeg skjønte fort at "DETTE vil ikke gå".

Jan Wiset, Kjøpmann hos Rema 1000 Breidablikk

Så begynte jeg å tenke på denne karen. Jan Wiseth, Kjøpmann hos min lokale Rema 1000 butikk hvor jeg stort sett kjøper alt jeg trenger når det kommer til mat. Flott service, 2 min unna hvor jeg bor, hyggelige ansatte som tar godt vare på meg og helt sikkert alle andre kundene som er innom også.


"Der, der er jo en slik sponsor jeg trener"... 

Så med hodet hevet og i bakhodet tanker om at jeg hadde jo ingen ting å tape tok jeg kontakt og la frem mitt mål og mine hinder for å nå målet.


Etter noen spente dager med utårmodig venting og delvis panikk for å ikke rekke meg i form til NM kom tidenes gladmelding fra Jan Wiseth og Rema 1000 Breidablikk.


"Selvfølgelig vil vi bidra og hjelpe..!"

Tenk, et samarbeid  som faktisk har 100% nytte og som bidrar til det viktigste en kropp trenger for å kunne gjennomføre, ikke bare i det jeg driver med men i all type idrett og aktiviteter nemelig MAT!


Jeg har i flere år vært en tilhenger av  at god og sunn mat aldri kan erstattes med tilskudd, da hadde de aldri kalt det tilskudd. Kroppen fungerer best på ordentlig mat og det er også flere ganger dokumenter at kroppen tar opp næringsstoffer fra mat mye bedre en fra kost tilskudd. Og det finnes heller ingen snarveier til en sunnere kropp.


Jeg er evig taknemlig for at selveste Rema 1000 sammen med Solvinge Kylling og Nordfjordkjøtt også ser viktigheten av dette og jeg er ydmyk og stolt av å heller kunne fremme matvarer som er nyttefult fremfor fancy treningsklær, tilskudd og energidrikker.


"Spis sunt, spis rent, spis mat.PT Roger Andre