PT Roger Andre Raknes
sixpack med bicepscurl

Velg riktig biceps curl, få bedre sixpack

Ja du hørte faktisk riktig. Viste du at det finnes mye gratis trening i å velge riktige øvelser? Eller er du en av de som trodde at å kjøre knebøy kun trener fremside lår? Eller at sidehev skuldre kun trener skuldre?


Det finnes uttallige øvelser for hver minste muskel på kroppen, men trenger du trene alle? Trenger du bruke mere tid på treningsprogrammet en nødvendig? Å bruke 2-3 timer på styrketrening har i og for seg ingen hensikt. Nårmalt sett vil kroppen etter i overkant av en time ikke lengre være like mottakelig for mere trening. Selv de musklene du ikke trener vil være "tomme" for energi og ha lite effekt av trening ut over en time.


Da gjelder det og få best mulig utbytte av treningen på innenfor den beste tidsrammen og valg av øvelser kan få deg dobbelt så langt på kortere tid.

Hvem vil vel ikke helst ha kunne trent ALLE muskler på en og samme trening? Uten å tilbringe timesvis på gymmet, som i utgangspunktet ikke hjelper maksimalt?


Ved å velge riktige øvelser er det mye gratis trening å hente. Og kun med små enkle grep har en enkel liten sekundærøvelse blitt en "multi" øvelse.


Ta for eksempel Biceps curl. Her finnes det et hav av varianter både stående, sittende, liggende, med san, hantler, i maskin osv


Da gjelder det å være smart, og tenke litt lengre en bare til bicepsen. Hva kan du score på å velge stående remfor sittende curl? og hvordan finne de små detaljene som utgjør de store forskjellene?

Her har du et kontret tips, og enkel forklaring:


1. Stående vs. sitende

så aktiverer du flere muskler i kroppen, nettopp for å holde deg stående


2. Spesifik aktivering

Med bred fotstilling står du stødig og kan fokusere KUN på biceps uten å tenke på ustødighet, å falle eller bli ukonsentrert. Denne fungere i og for seg bra, MEN, du kan faktisk ved et enkelt lite skritt implementere magetrening i øvelsen.


Ved å samle bena får du mindre areale å stå på, tyngdepunktet i kroppen blir ustødig og automatisk går kroppen i "balansemodus" bl.a ved å aktivere mage og kjernemuskler i rygg og mage. Hvis du i tillegg "spenner" magemusklene vil aktiveringen og effekten bli mye sterkere. Det du egentlig har gjort nå, er å sette magen i en statisk mageøvelse (f.eks som planken). SÅ under hele biceps øvelsen hvor du tenker at du trener kun biceps trener du ogå nå sixpacken UTEN å gjøre større grep.


En annen stor fordel er at jo mere resten av kroppen jobber med å holde deg stående, og i "spenn" jo mere kraftoverføring og konsentrert blir selve biceps øvelsen.

Sidehev skuldre med samme prinsipp

Denne magetrenings fordelen kan du hente i de fleste øvelser du gjør stående. Så har du øvelser hbor du sitter, men vet at det finnes en tilsvarende øvelse stående? GJØR DEN, eller i det minste varier mellom sittende og stående. Husk her får du mye gratis og du trenger ikke den store innsatsen for å få det lille ekstra.


Det gjelde bare å bruke hodet, og kanskje innemellom få litt hjelp eller tips!Ønsker du å vite mer om å utnytte treningen maksimalt? eller trenger hjelp til å komme i gang? Fyll ut skjeme under "kontakt" i menyen.Mvh


-PT Roger Andre