PT Roger Andre Raknes
MIN HISTORIE

MIN HISTORIE

DERFOR VIL JEG VIDEREFORMIDLE ERFARING

Mange lytter på ”gode” råd fra andre som leger, psykologer, eksperter osv og henger seg veldig opp i de ”negative” ordene som kommer og glemmer at en selv har et valg om hvordan man vil leve.Jeg kan ikke snakke for alle, men at min erfaring forhåpentlig vis kan være en inspirasjon eller til glede for andre.Jeg fikk i over 10 år beskjed om at det var en del aktiviteter som ikke var bra for min rygg.

 

Som en tidligere aktiv person skaper dette store begrensninger i livskvaliteten når jeg var så fokusert på å høre på hva andre sa og mente.Hvorfor skulle ikke jeg kunne trene styrke igjen? kjøre på ski? Eller padle? Eller bære tung sekk på fjellet? Og hvorfor måtte jeg avbryte mine fleste arbeidsforhold bare fordi ryggen streiket? Når dette gjentar seg gang på gang, år etter år bygger det seg opp en indre følelse i kroppen. En følelse av å ikke være akseptert, å være utilstrekkelig og begynner å synes synd på seg selv. Dette førte videre til depresjoner, innestengelse og angstfølelser og forsøk på å forlate verden.. heldigvis misslyktes jeg. Og fikk i retur en aha opplevelse som satte igang hele mitt nye liv

 

Lykke er et ord som beskriver dette godt.Jeg sitter nå med en oppfatning at jeg faktisk padler for livet bokstavelig talt, har en helt ny livskvalitet og en stor mestringsfølelse.Denne mestringsfølelsen og følelsen av å alltid ta et nytt skritt litt utenfor komforsonen faktisk gir kroppen en utrolig god følelse er noe jeg virkelig har værdsatt og ønsker å bringe videre til andre som har vært i lignende situasjoner. Det er faktisk sant det de sier at det som ikke dreper oss gjør oss sterkere både fysisk og psykisk.


Hvis man bare får hjelp til å ta det første steget, eller er sterk nok til å ta steget selv finnes det utrolig mange ildsjeler nærmere en du tror som er gledelig villig til å guide deg i riktig retning og å hjelpe deg på veien.Hvis man bare får hjelp til å ta det første steget, eller er sterk nok til å ta steget selv finnes det utrolig mange ildsjeler nærmere en du tror som er gledelig villig til å guide deg i riktig retning og å hjelpe deg på veien.

 

 

Mestring, egenskapen til å møte utfordringer og ta kontroll over eget liv og egne valg.

 

Å kjenne følelsen på mestring kan for mange være et sårt tema. Å kunne nyte hverdagen i sin fulle helhet og å være lykkelig.Det finnes mange hinder en skal forbi både fysisk og psykisk. Hverdagen består av mange utfordringer og noen kan være tøffere en andre.Å føle mestring er for min del min beste medisin, og å gi andre mestringsfølelse er den beste gaven en kan få.


eg har i 30 år hatt tilbakefallende problemer med ryggplager noe som har gjort livet litt mindre hyggelig og mine arbeidsforhold vanskelige. Jeg tror uansett hvilken plager man har så kan de på sikt være en utløser for stress, depresjoner og innestengelse. Man går konstant på tå for å klare å være tilstrekkelig samtidig som man inni seg bærer på en redsel om å ikke kunne være bra nok eller redd for å ta en utfordring en selv tror en ikke kan ha kontroll på.

april 2020

Nok er nok

 

Etter den dagen bestemte jeg meg for at nå er det nok. Jeg vil ikke leve i usikkerhet og la ryggplager og depresjoner hindre meg i å være lykkelig.

Jeg trosse alle ”råd” om at dette ville bare gjøre mine plager værre. NÅ var det på tide å komme seg på trening, løfte og ut i Kajakk igjen.

 

Nå har jeg ventet mange nok år på å få oppleve at musklene fungere, få trene styrke, drive med fitness, ut på havet slik jeg liker det. Kjenne lukten av tang og salvann, nyte stillheten, høre fuglene synge gledessanger, kjenne varmen fra bål og treffe fantastiske mennesker på turer og arrangementer og å få dele min kunnskap og erfaring.De to første månedene i kajakken var som en ny verden åpnet seg

 

 Følelsen av frihet, å få kjenne muskler jeg ikke har kjent på mange år begynne å jobbe og plutselig krympet liv vidden med 17cm, jeg har aldri følt meg så sterk verken fysisk eller psykisk. Jeg var klar... klar til å ta fatt på gamle fitness kunster og å trene opp kroppen igjen.Hele kroppen fikk en fantasisk løft men det beste av alt, ryggplagene ble bare bedre å bedre. Indre muskulatur fikk jobbet og styrket opp ryggen, rotasjonsmusklene ble aktive igjen og ikke minst hjernen fikk en slags lykkerus. Selv om ryggen bare føles 95% bra er totalfølsesen langt over 100%.


 I dag er jeg i tillegg til Sertifiset Personlig Trener, utdannet kajakk instruktør, rulle instruktør, under utdanning som rehabiliterings trener og massør.