PT Roger Andre Raknes
speilbilde

Lille speil på veggen der,

hvorfor er du egentlig her?


«Unnskyld, går det bra at jeg flytter litt på den benken der? Og kunne du stilt deg litt lengre til siden? Jeg prøver å få tatt et fint selfie i speilet her»Blant mange myter på treningsstudio er vel speil en av de som omtales mest


«Jeg liker ikke å trene foran speil, det er kun kroppsbyggere og steroid folk som står der"


"Jeg skulle ønske det ikke var speil her for at de skal få stå slik å «deie» seg…"Men hvorfor er egentlig de fleste treningssenter dekket med speil? Og har du noen gang vært i ett ballett studio uten speil? Jeg har til gode å se en ballett danserinne stå foran speilet å «flekse» muskler å ta selfies.


Eller hørt på folkemunne at ballettdansere som er flinke i det de gjør helt sikker bruker doping/steroider? Eller bruker singlet og strømpebukse for å vise frem kroppen sin?


Speil er faktisk et av dine beste hjelpemiddel i trening. Et speil kan avgjøre forskjellen på god og dårlig teknikk, muskelkontakt, kroppsholdning og faktisk forhindre skader.

"Det gir meg dårlig selvtillitt/selvbilde"


Det er stor forskjell på selvbilde og speilbilde. Selvbilde er det bildet vi lever med inne i hodet, et bilde vi har formet av oss selv hvordan vi selv ser oss eller hvordan andre ser oss. Speilbilde er den harde sannhet, det du ser er det man får. Men trenger det være negativt?Hvorfor ikke bruke speilbildet til å gi seg et bedre selvbilde? Det er i speilet du ser de fysiske endringene, resultater av den jobben du har gjort. Selv om du ikke føler du har kommet videre eller føler deg anderledes, se deg i speilet, vær stolt og smil til deg selv i tillegg til at:  1. Å trene foran speil gir deg en god indikasjon om du utfører øvelsen riktig
  2. Å trene foran speil gir deg bedre kontakt med muskler, fordi du ser den faktiske muskelen jobbe
  3. Å trene foran speil gir deg en pekepinn på kroppsholdning og riktig posisjon, noe som forhindrer skader
  4. Å trene foran speil øker eget selvbilde og ikke minst selvsikkerhetenSå «lille speil på veggen der, nå vet jeg hvorfor du er her»

 

PR Roger Andre